Prijs: € 99, inclusief broodjeslunch, goodiebag en jeugdboek naar keuze uit de Clavis conceptwinkel (ter waarde van € 20)
Navormer: Daniëlle Daniëls


Thema’s:

  • leesstimulerende werkvormen
  • leeszwakke leerlingen
  • onwillige lezers
  • jongens en boeken

Voor:

  • leerkrachten Nederlands eerste graad TSO en BSO

Hoe stimuleer je jongeren om te lezen? Hoe krijg je leeszwakke leerlingen en onwillige lezers aan het lezen? Heb jij nood aan leesstimulerende werkvormen met leeseffect? Wil je de intrinsieke leesmotivatie verhogen van jouw leerlingen? Schrijf je dan in voor deze boeiende studiedag!

Educatief centrum Willewete wil graag haar expertise delen met leerkrachten van de eerste graad TSO en BSO. Wij hebben in het leesproject ‘Kwartiermakers’ onwillige lezers en leeszwakke leerlingen aan het lezen gekregen en delen graag onze ervaringen met u.

Lezen is cruciaal voor de persoonlijke ontwikkeling. De leesvaardigheid van jongeren neemt enorm toe als ze elke dag een kwartier lezen. Educatief centrum Willewete is twee jaar geleden gestart met  het leesproject ‘Kwartiermakers’ in basisscholen. 250 scholen nemen deel aan dit project en lezen elke dag 15 minuten met de kinderen, in elke klas van de basisschool. Een leesritueel van een kwartier lezen per dag op school krikt het niveau van kinderen snel op én de woordenschat van de kinderen breidt uit. Met een hoger leesniveau worden andere vakken toegankelijker en kunnen kinderen hun talenten beter ontwikkelen.

Je maakt in deze sessie kennis met de visie van Kwartiermakers en krijgt veel tips en werkvormen aangereikt om met jouw leerlingen aan de slag te gaan. Aan het eind van de sessie kies je bovendien een jeugdboek uit de Clavis conceptwinkel voor jouw klas- of schoolbibliotheek (waarde: € 20)

Deze sessie wordt gegeven door Daniëlle Daniëls. Zij is leesbevorderaar en heeft een rijke ervaring als onderwijzeres, remedial teacher, boekenjuf, ex-stafmedewerker CEGO, navormer leesbevordering en taalvaardigheid en procesbegeleider van kinderen met leesproblemen.


Inschrijvingsformulier

Sessie (verplicht)

Datum (verplicht)

Gegevens van de school

Naam van de school: (verplicht)

Straat + nummer: (verplicht)

Postcode: (verplicht)

Gemeente: (verplicht)

Telefoon: (verplicht)

Email: (verplicht)

Naam Directie: (verplicht)

Persoonlijke gegevens van de leerkracht (invullen meerdere personen is mogelijk)

Naam: (verplicht)

Voornaam: (verplicht)

Telefoon: (verplicht)

E-mail: (verplicht)

Betaling

Selecteer hieronder uw betaalwijze: (verplicht)
 Via de school Via een bestelbon van de gemeente

Facturatie-adres

Selecteer hieronder uw facturatieadres: (verplicht)
 Adres van de school Ander adres

Ander adres:

“Uw reservering is pas definitief na bevestiging door Willewete per e-mail. Dit kan twee werkdagen duren, dank voor uw begrip.